ÇIR ÇIR HÜSEYİNİN YERİ MANGAL BAŞI

Bir hafta sonu mangal yapmaya karar verdik ve 8 arkadaş bir gün önceden yer araştırmaya başladık. Ekim ayın da olduğunuz için soğuk olur düşüncesiyle kapalı bir mekan bakmaya başladık. Tavsiyeler üzerine sarıyer tünelinin hemen çıkışında çır çır restaurant varmış, ismi çır çır Hüseyin’in yeri diye geçiyor. Bir gün sonra mekanı da bulduk düşüncesiyle araştırmalar yaparak herşeyimizi kendimiz getirip orada mangal, tabak, çanak alıp kişi başı servis ücreti ödeyebiliyormuşuz. Bizde gitmeden önce tüm ihtiyacımız olan eti ve diğer malzemeleri alarak iki araba yola çıktık ve Sarıyer’e doğru gitmeye başladık mekana vardığımızda araçlarımızı park etmek için alan bulunduğu için kolayca aracımızı park ettik araç başına 10 tl vale ücreti ödedik. Çır çır Hüseyin’in yerine girdik kapalı ve açık alanı bulunuyordu.

Havanın soğuk olmasına rağmen dışarı da oturmaya karar verdik mangalın sıcaklığıyla ısınırız düşüncesiyle oturduğumuz gibi mangal hazır bir şekilde geldi. Kişi başı servisimiz açıldı ihtiyacımız olan tüm araç gereçleri kişi başı 20 tl karşılığın da bize teymin ettiler. Çalışanları çok ilgiliydi kendin pişir kendin ye olmasına rağmen her ihtiyacımız olan malzemeyi karşıladılar. Mangal hazır olduğu için biz etlerimizi alırken terbiyesini yaptırmıştık ve direk mangala dizerek pişirmeye başladık iki arkadaşımız da salatayı yapmaya başladı. Çok geçmeden mangal hazır geldiği için etlerimiz de çabucak pişti ve yemeye başladık. Sohbet muhabbet derken arkadaşlarla keyifli bir gün geçiriyorduk. İlk defa gelmiştik çır çır Hüseyin’in yerine sarıyer bölgesinde oturmamıza rağmen ama mekanı çok beğenmiştik. Yazlık ve kışlık alanları bulunuyordu.

Ağaçların altında ormandaymış gibi güzel bir ortam vardı. Hafta sonu olduğu için biraz kalabalıktı ama kimsenin kimseyle işi yoktu, bazıları bizim gibi arkadaşıyla bazıları da ailesiyle gelmişti. Günün sonunda çok eğlendik ve mekanı beğendik zaman zaman çır çır Hüseyin’e gelmeye karar verdik. Etinizi dışarıdan getirmeyip çır çır dan da satın alabilirsiniz. 2 kişi ortalama 70 ile 100 tl arasında hesap geliyor. Eti’n bir çok çeşitini burada bulmak mümkün tavuk çeşitleri, ciğer, köfte, sucuk, balık çeşitleri soğuk mezeler ve alkol gibi bir çok ihtiyacınızı çır çır Hüseyin’in mekanından karşılayabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

USKUMRU KÖY GÖLETİ

GARİPÇE QARİP RESTOURANT